Müvekkil Girişi

Şifremi Unuttum

Müvekkil Şifremi Unuttum

Doğrulama Kodu

HaberlerAdliyeye Hakim Ve Savcı Kapısından Giren Avukata 218 Tl Ceza Kesildi

Bursa Adliyesi'ne, hakim ve savcılara ayrılan kapıdan giren iki avukata, "adli işlemler nedeniyle veya kamu güvenliği, kamu düzeni ya da genel sağlığın korunması için verilen emre aykırı hareket etmek"ten 218'er TL para cezası kesildi.

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde ;Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesinden sonra, o ana kadar hakim, savcı, avukat ve adliye personelinin aynı kapılardan girdiği Bursa Adliyesi'nde değişikliğe gidildi.

Güvenlik gerekçesiyle yapıldığı ifade edilen değişiklik kapsamında hakim ve savcılar adliyenin sağ, avukatlar ve personel sol, yurttaşlar da orta kapıdan içeriye alınmaya başlandı.Avukatlar Arzu Sertan ve Fırat Can Güngör geçen yıl 6 Ekim'de adliyeye hakim ve savcılara ayrılan sağ kapıdan girince haklarında 218'er TL para cezası uygulandı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 10 Şubat tarihli kararında avukatların "polis memurlarının ihtarına rağmen herhangi bir cebir ve tehdit kullanmaksızın hakim ve savcılara ait olan giriş kapısından giriş yaptıkları" belirtildi.

Bu nedenle iki avukata Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi gereğince "adli işlemler nedeniyle ya da kamu güvenliği, kamu düzeni veya genel sağlığın korunması amacıyla verilen emre aykırı hareket etmek" eyleminden ötürü ceza verildiği kaydedildi.

Kaynak : Hürriyet