Müvekkil Girişi

Şifremi Unuttum

Müvekkil Şifremi Unuttum

Doğrulama Kodu

HaberlerBalyoz Sanığı Üç Albaya 1,1 Milyon Lira Tazminat

Balyoz Davası kapsamında tutuklu yargılandıktan sonra beraat eden 3 albay açtıkları tazminat davalarını kazandı.


Ankara Adliyesi'nde geçen hafta Ankara 2.,3., ve 7. Ağır Ceza Mahkemeleri'nde görülen tazminat davalarında Balyoz Sanığı 3 albayı duruşmalarda Avukat Mahir Işıkay temsil etti. Farklı mahkemelerde görülen duruşmalarda mahkeme heyeti sanıkların maddi ve manevi tazminat taleplerini kısmen kabul etti. Mahkeme heyeti, haksız tutuklama, tutuklamanın meydana geliş şekli, süresi, talep sahibinin sosyal ve ekonomik durumunu da dikkate alan mahkeme heyeti, davacılara tazminat ödenmesine karar verdi.

BİR MİLYON 162 BİN TL TAZMİNAT ÖDENMESİNE KARAR VERİLDİ

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi, Emekli Jandarma Kurmay Albay Hakan Sargın'a 12 bin TL maddi, 500 bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmetti. Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi Jandarma Kurmay Albay Nail İlbey için 400 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar verdi. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Jandarma Kurmay Albay Kahraman Dikmen için 250 bin TL manevi tazminat ödenmesini kararlaştırdı.

DİLEKÇELER

Tazminat Davası'nı kazanan Davacılar Hakan Sargın, Nail İlbey ve Kahraman Dikmen'in avukatı Mahir Işıkay Temmuz 2015'de Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne 3 ayrı dilekçe sundu.

Nail İlbey'in 21 ay özgürlüğünden haksız yere alıkonulduğu belirtilen dilekçede, " Müvekkilimin hayatından 21 ay çalınmıştır. Müvekkil uğradığı haksızlığı ve haksız yere 21 ay tutuklu kalmasını içine sindirememektedir. Yaşadığı haksızlıkların ruhunda yarattığı sarsıntının olumsuz etkisi halen devam etmektedir" denildi. "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmeye teşebbüstür" iddiasıyla Nail İlbey'in yargılandığı ifade edilen dilekçede, İlbey'e isnat edilen eylemin ise "Eyüp Camii'ni bombalayacak ekibin üyesi olmak ve bu kapsamda keşif raporu hazırlamak" olduğu iddia edilmişti. Günlerce yazılı ve görsel basında bu iddialar manşet yapılarak müvekkilin psikolojik olarak travma geçirmesine neden olunmuştur" ifadelerine yer verilmişti. Avukat Mahir Işıkay diğer müvekkillleriyle ilgili dilekçelerde ise Kahraman Dikmen'in 3 yıl 4 ay 8 gün, Hakan Sargın'ın ise 3,5 yıl haksız bir şekilde tutuklu kaldığını dilekçelerin vurgulamıştı.



DHA - 22/02/2016