Müvekkil Girişi

Şifremi Unuttum

Müvekkil Şifremi Unuttum

Doğrulama Kodu

HaberlerFetö Soruşturmasında 127 Hakim Ve Savcıya Gözaltı - Hangi Hakim Ve Savcılar Gözaltına Alındı?

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında yargıdaki gözaltılar sürüyor. FETÖ soruşturmasında 127 hakim ve savcı gözaltına alındı.

Türkiye genelinde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında birçok ilde çok sayıda hakim ve savcı gözaltına alındı.

FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan hakim ve savcılar şöyle:
İSTANBUL'DA 45 HAKİM VE SAVCI

HSYK tarafından açığa alınan ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında gözaltı kararı verilen 67 hakim savcıdan 45'i gözaltına alındı. Gözaltına alınan 18 hakim ve savcı, FETÖ üyeliğinde tutuklanması istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. 22 hakim savcı ise aranıyor.
ANTALYA'DA 12 HAKİM VE SAVCI

Antalya'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 12 hakim ve savcı gözaltına alındı. Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, haklarında gözaltı kararı çıkarılan 15 hakim ve savcıdan 12'sini gözaltına aldı. Diğer 3 hakim ve savcının yakalanması için çalışmalar sürüyor. Gözaltına alınanlar arasında Akseki Cumhuriyet Savcısı Hasan Şahin Sarıoğlu da yer alıyor.
KAYSERİ'DE 5 HAKİM VE 1 SAVCI

Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan FETÖ/PDY operasyonları çerçevesinde Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından açığa alınan Bünyan hakimi B.K., Develi hakimi E.B.Y., Develi Cumhuriyet Savcısı M.Y., Kayseri hakimi M.M.B., Kayseri hakimi A.G. ile Kayseri İdari Mahkemesi Üyesi S.M.K.'nın gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan hakim ve savcılar, doktor kontrolünden geçirildikten sonra Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.
BURSA'DA 12 HAKİM VE SAVCI

Bursa'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 12 savcı ve hakim gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri sabah saatlerinde operasyon düzenledi. Operasyonda 12 hakim ve savcı gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü.
ADANA'DA 3 CUMHURİYET SAVCISI VE 3 HAKİM

Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 3 cumhuriyet savcısı ile 3 hakim gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından dün 648 savcı ile hakimin açığa alınarak haklarında kovuşturma izni verilmesi üzerine Adana'da çalışma gerçekleştirildi. Adana Adliyesi'nde görevli 3 cumhuriyet savcısı ve 1 hakim ile Adana Bölge İdare Mahkemesinde görevli 2 hakim hakkında soruşturma başlatıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sürdürülen soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 6 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan hakim ile savcıların evlerinde ve adliye binasındaki odalarında arama yapıldı.
IĞDIR'DA 2 HAKİM VE 1 SAVCI

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca (HSYK) Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Iğdır'da görevden uzaklaştırılan 2 hakim ile 1 savcı gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, HSYK tarafından açığa alınan 648 hakim ve savcıdan Iğdır'da görev yapan 5 kişinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Yapılan operasyonda, Iğdır Adliyesinde görevli 2 hakim ile 1 savcı gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin odalarında arama yapıldı.

Polis ekiplerinin, bir hakim ve bir savcının yakalanmasına yönelik çalışmaları sürüyor.
SİİRT'TE 3 SAVCI VE 1 HAKİM

Siirt'te, Fetullahçı Terör Örgüt/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 3 savcı ve 1 hakim gözaltına alındı. Siirt Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrollerinden geçirilen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilecek.
TEKİRDAĞ'DA SAVCI NÖBETTE GÖZALTINA ALINDI

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında Cumhuriyet Savcısı Ali K., nöbetinde polis tarafından gözaltına alındı.

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri tarafından Çorlu Adliyesi'nde görevli Cumhuriyet Savcısı Ali K. nöbetinde gözaltına alındı. Ali K., hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadesi alınmak üzere Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
ADIYAMAN'DA 3 HAKİM, 1 SAVCI

Adıyaman'da, görevden uzaklaştırılan 3 hakim, 1 savcı gözaltına alındı. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu tarafından görevden uzaklaştırılan hakimler Osman C., Fatih S. ve İbrahim A. ile savcı Salih Ş. bu sabah polis tarafından gözaltına alındı. Evlerinde ve adliyedeki odalarında arama yapılan savcı ve hakimler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Bu arada haklarında yakalama kararı bulunan 1 hakim ile 1 savcının ise adreslerinde bulunamadığı öğrenildi.
ELAZIĞ'DA 7 HAKİM VE SAVCI

Elazığ'da, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma çerçevesinde, 7 hakim ve savcı gözaltına alındı.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin yürüttüğü soruşturmalar devam ediyor. Bu çerçevede, savcılık tarafından haklarında yakalama kararı çıkartılan Elazığ ve Karakoçan Adliyesi'nde görevli 7 hakim ve savcı, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şüpheliler, ifade işlemleri için Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Kentte, haklarında yakalama kararı verilen 24 hakim ve savcıdan 23'ü yakalanmış, 19'u tutuklanmış, 4'ü ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.
ERZİNCAN'DA 2 HAKİM VE 2 SAVCI

Erzincan'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 2 hakim ve 2 savcı gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından açığa alınan 648 hakim ve savcıdan, Erzincan'da görev yapan 4 kişinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Ekipler tarafından düzenlenen operasyonda, kentte görevli 2 hakim ile 2 savcı gözaltına alınarak, emniyete götürüldü.
NEVŞEHİR'DE 2 HAKİM VE 1 CUMHURİYET SAVCISI

Nevşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 2 hakim ve 1 cumhuriyet savcısı gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından 648 savcı ile hakimin açığa alınarak haklarında kovuşturma izni verilmesi üzerine Nevşehir'de çalışma gerçekleştirildi. Nevşehir Adalet Sarayında görevli 1 hakim ve 1 cumhuriyet savcısı ile Derinkuyu Adliyesinde görevli 1 hakim gözaltına alındı.

Nevşehir Cumhuriyet Başavcılığı'nca sürdürülen soruşturma çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinde gözaltına alınan Nevşehir Adalet Sarayında görevli Hakim H.K.C. ve Cumhuriyet Savcısı B.H. ile Derinkuyu adliyesinde görevli Hakim A.T.'nin adliyede ki odalarında ve evlerinde arama yapıldı.
SİNOP'TA 2 HAKİM VE 1 SAVCI

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Sinop'ta 2 hakim ve 1 savcı yakalandı. Sinop Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürülüğü ekipleri, Gerze ve Türkeli adliyelerinde görevli 2 hakim ve 1 savcıyı gözaltına aldı. Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından Sinop Adliye Sarayı'na getirildi. Şüphelilerin ifade işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.
BURDUR'DA 2 HAKİM

Burdur'un Bucak İlçesi'nde görevli 2 hakim, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Burdur İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Bucak'ta görevli 2 hakimi gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen iki hakim, parmak izi ve kimlik tespiti işlemlerinin ardından sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Öte yandan Karamanlı İlçe Müftüsü Ramazan Avcı da aynı soruşturma kapsamında açığa alındı.
KAHRAMANMARAŞ'TA 4 HAKİM

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Kahramanmaraş'ta 4 hakim gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan Elbistan hakimi Ahmet Akgül, Afşin hakimi Hanefi Kardan, Göksun hakimi Rafet Akan ve Pazarcık hakimi Mehmet Arık'ın evlerinde ve iş yerlerindeki odalarında arama yaptı.

Aramaların ardından gözaltına alınan 4 hakim, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.
SİVAS'TA 5 HAKİM VE 3 SAVCI

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca (HSYK) Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Sivas'ta görevden uzaklaştırılan 5 hakim ile 3 savcı gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, HSYK tarafından açığa alınan 648 hakim ve savcıdan Sivas'ta görev yapan 5 hakim ile 3 savcı gözaltına alındı.

Hakim ve savcılar, Sivas Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
ÇANKIRI'DA 1 SAVCI GÖZALTINDA

Çankırı'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında bir savcı gözaltına alındı. Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında Çankırı Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Çerkeş Adliyesinde görev yapan Cumhuriyet Savcısı Süreyya Başlı, makam odasında gözaltına alındı.

Başlı, evinde ve makamında yapılan aramanın ardından Çankırı Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

SAVCI VE HAKİM EŞİ İÇİN GÖZALTI KARARI

Denizli'de, darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında operasyon talimatı veren savcı ile yakalanan şüphelilerin tutuklanması kararını veren hakim eşi hakkında gözaltı kararı verildi.

Geçen 31 Temmuz'da polis ve jandarma, Acıpayam'da düzenlenen 'FETÖ' soruşturması kapsamında, Cumhuriyet Savcısı U.S.'nin talimatıyla, operasyon düzenledi. İkisi avukat 14 kişi gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1'i avukat 5 kişi tutuklandı. Soruşturmayı yapan Cumhuriyet Savcısı U.S. ile tutuklamayı yapan savcının hakim eşi S.S. hakkında da gözaltı kararı çıktı.

HSYK tarafından önceki gün haklarında açığa alınma kararı verilen daha sonra da gözaltına kararı çıkarılan 648 hakim ve savcıdan Denizli Adliyesi ve ilçelerinde de görev yapan 6 hakim ve 3 savcı bulunuyor. HSYK tarafından Acıpayam Hakimi S.S. ve Savcı eşi U.S.'nin dışında Çal Hakimi A.K., Çameli Hakimi M.D., Çivril Savcısı S.A., Çivril Hakimi G.A.A., Tavas Hakimi M.Ö., Denizli Cumhuriyet Savcısı Ö.İ.U. ve Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Hakim S.İ. hakkında da gözaltı kararı verildi. KAYNAK :KARAR