Müvekkil Girişi

Şifremi Unuttum

Müvekkil Şifremi Unuttum

Doğrulama Kodu

HaberlerHsyk'nın 'kozmik Oda' Raporunda Fetö'cülerin Devletin Gizli Sırlarını Nasıl Ortaya Saçtığı Anlatıldı

HSYK, Genelkurmay'a ait gizli bilgilerin yer aldığı Kozmik oda'da yapılan araştırmalara ilişkin bir rapor hazırladı. Araştırmayı yürüten FETÖ'cü hakim ve savcıların meslekten çıkarılmasının istendiği raporda, gizli kalması gereken kozmik bilgilerin tamamının sızdırıldığı ortaya çıktı. Raporda; cemaat üyesi Hakim Kadir Kayan için ise "Devlet sırrı niteliğindeki tüm bilgilere nüfuz etmiş" ifadeleri kullanıldı.

“Darbe yapacaklar” diyerek Genelkurmay Başkanlığı’na ait, devletin gizli sırlarının bulunduğu kozmik odaya girdiler, tüm bilgileri ortalığa saçtılar. FETÖ’nün bu ihaneti raporlara yansıdı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Genelkurmay'a ait gizli bilgilerin yer aldığı Kozmik Oda'da yapılan araştırmalara ilişkin hukuksuzlukları ortaya koyan bir rapor hazırladı.

Araştırmayı yürüten FETÖ'cü hakim ve savcıların meslekten çıkarılmasının istendiği rapor, HSYK Başmüfettişleri tarafından hazırlandı.

Raporda, araştırmayı yapan hakim ve savcılar  hakkında, "Gizli kalması gereken bilgi ve  belgeleri başka kişilere açıklamak yoluyla işlemiş oldukları eylemlerden dolayı"  işlem yapılması istendi.

Kozmik Oda’ya, dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddiasıyla sonrası girilmişti. Ancak yapılan incelemeye göre, Kozmik Oda’ya girenlerin suikastla ilgili hiçbir araştırma yapmadığı da ortaya çıktı. 

Genelkurmay Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı'nda yapılan  hukuksuz aramalar sonucunda elde edilen gizli bilgilerin ortaya saçıldığı ve Arınç’a suikast soruşturmasını yapan savcı Mustafa Bilgili'ye verildiği de rapora yansıdı.

HSYK raporunda Bilgili'nin, gizli bilgilerin kopyasını TUBİTAK'a yaptırdığı da vurgulandı.

ulusalkanal

  

06.08.2016 22:42:08