Müvekkil Girişi

Şifremi Unuttum

Müvekkil Şifremi Unuttum

Doğrulama Kodu

Haberlerİstanbul Barosu'na Üye Avukata, 'nijeryalı İşadamını Dolandırdı' Suçlaması

İstanbul Barosu’na üye avukat Ercan G. hakkında, Nijeryalı müvekkilini dolandırdığı iddiası ile savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Savcılığa yapılan başvuruda dikkat çekici iddialarda bulunuldu. Av. G., sahte duruşma tutanağı ve banka evrağı oluşturmakla suçlanıyor. Telefonla ulaştığımız Av. G. ise, ortaya çıkan zararı karşılama konusunda beyanın bulunduğunu söyledi. Av. G., sahte duruşma tutanağı hazırladığı yönündeki suçlamaya ise 'Dava açılırsa orada savunmamı yaparım' dedim.

Nijerya vatandaşı Abdullahi Funsho (34), Dubai merkezli Funsho Group’un da CEO’su. Funsho’nun başında bulunduğu grup, turizm ve gayrimenkul
sektöründe yatırımları bulunuyor. Funsho, bir süre önce de İstanbul’da gayrimenkul alma kararı verdi.

ÇOK SAYIDA GAYRİMENKUL ALDI
İstanbul Esenyurt’ta inşa edilen bir residence projesinde 51 yer aldı. Funsho, ön ödeme için projenin sahibi K. İnşaat A.Ş.’ye 730 bin 652 (3 milyon TL) Sterlin ödeme yaptı. Ancak bir süre sonra Funsho, yatırım yapmaktan vazgeçti. Funsho, yaptığı ödemenin iadesini talep etti. Funsho, bu sürecin takibi için de Av. Ercan G.’yi yetkilendirdi.

ŞİRKET PARAYI İADE ETTİ
Savcılığa sunulan evraklara göre, inşaat firması, Funsho’nun parasını avukatı G.’ye teslim etti. Ancak G., ödemeyi almadığını, müvekkiline dava açacağını söyledi. Avukat G., müvekkiline gönderdiği mesajda, 6 Ekim 2014’de dava açtığını, ön incelemenin ise 10 Ekim günü yapılacağını bildirdi. Funsho, bir yandan avukatından gelecek haberleri beklerken, diğer yandan Dubai'de işlerini takip etmeye devam etti. Süreç devam ederken, Funsho, avukatından açtığı dava evraklarını, duruşma tutanaklarının birer örneğini istedi. Avukat G., müvekkili ile İstanbul 3. Tüketici Mahkemesi’ne ait bir takım tutanakları tercüme ettirerek gönderdi.

'DAVAYI KAZANDIK' MESAJI
23 Şubat 2016’ya gelindiğinde ise avukat G., Funsho’ya ‘davayı kazandık’ haberi gönderdi. G., Funsho’nun parasını da hesabına gönderdiğini müvekkiline bildirdi. Funsho, gönderilen paranın SWIFT kodunu (Uluslararası para transferlerinde kullanılan her bankaya özel kod sistemi) istedi. G. tarafından gönderilen SWIFT kodu araştırıldığında, paranın gönderilmediği anlaşıldı. Yapılan kısa bir araştırmadan sonra, hem eldeki SWIFT kodunun hem de para gönderim formunun gerçeği yansıtmadığı anlaşıldı.

AVUKATINI AZLETTİ; PARAYI İSTEDİ
Ortaya çıkan durumdan iyice şüphelenen Funsho, İstanbul’da yeni bir avukat ile anlaştı. Funsho, ilk olarak, Av. G.’yi azletti; parasının ödenmesi için ihtarname çekti. G. aynı zamanda İstanbul Barosu’na da şikâyet edildi. Funsho’nun yeni avukatı Şafak Herdem, Av. G.’nin açtığını söylediği dava dosyasını incelediğinde çarpıcı durum da ortaya çıktı. Av. G.’nin, Funsho ile paylaştığı duruşma tutanaklarının başka bir davacıya ait olduğu anlaşıldı. Yapılan araştırmalarda, Funsho’nun parasının alınması için herhangi bir davanın da açılmadığı anlaşıldı.

Av. Herdem, savcılığa yaptığı suç duyurusunda Av. G.’nin, ‘dolandırıcılık, resmi evrakta sahtecilik ve güveni kötüye kullanma’ suçu işlediğini iddia etti.

ZARARI KARŞILAYACAĞIMI SÖYLEDİM
Suçlanan avukat Ercan G. ise, Hürriyet Dünyası'nın sorusu üzerine, konunun savcılık aşamasında olduğunu vurgulayarak "Ben, hem eski müvekkilime hem de yeni avukatına, zararları neyse karşılamayı taahhüt ettim. Evrakta sahtecilik suçlamalarına ise bu aşamada birşey diyemem. Yargılama aşaması olursa gerekli savunmalarımı orada yaparım" dedi.

dgokce@hurriyet.com.tr
  

22.03.2016


http://www.hukukmedeniyeti.org/haber/8640/istanbul-barosu-na-uye-avukata-nijeryali-isadamini/