Müvekkil Girişi

Şifremi Unuttum

Müvekkil Şifremi Unuttum

Doğrulama Kodu

HaberlerPoyrazköy Davası

83 sanığın beraat edip 1 sanığın dosyasının düştüğü Poyrazköy Davası’nda,  İstanbul Anadolu 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılan suç duyurusu üzerine başlatılan “Resmi belgede sahtecilik” soruşturmasına yetkisizlik kararı verildi.

 
SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Poyrazköy Davası’nda, Anadolu 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin 84 sanıklı davada verdiği beraat kararın ardından  soruşturma aşamasında hukuka aykırı bir şekilde, delil toplama, arama ve el koyma kararı veren ve sahte delil üretenler hakkında yasal işlem yapılması istemiyle suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusu üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada, yetkisizlik kararı verildiği öğrenildi.

YETKİSİZLİK KARARI VERİLDİ
Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı İsmail Değirmenci tarafından verilen yetkisizlik kararında, Anadolu 5’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin suç duyurusu üzerine soruşturma aşamasında sahte delil üreten kişi veya kişilerle ilgili soruşturma başlatıldığı
Kararda, aynı sanıklarla ilgili 2014 yılında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda da soruşturma başlatıldığı belirtilerek, her iki soruşturmanın da aynı nitelikte olduğu bilgisi verildi. “sahte delil üretme” ve “suç delillerini gizleme ve yok etme” suçlarından başlatılan soruşturmada, yetkisizlik kararı verilerek, dosyalarının birleştirilmesinin uygun olduğu vurgulandı. Soruşturma dosyası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 2 Ekim 2015 tarihinden görülen duruşmada, duruşma savcısı Sezai Öztürk’ün 19 sayfalık esas hakkındaki mütalaasındaki “Ergenekon silahlı terör örgütü üyesi olmak”, “Hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek”, “Cebir ve şiddet kullanarak yürütme organını ortadan kaldırmaya, kısmen veya tamamen görevlerini yapmaya teşebbüs etmek” gibi suçlardan, üzerlerine atılı olan eylemlerinin kanunda suç olarak tanımlanmamış olduğu ve suç işledikleri sabit olmadığı gerekçesiyle  ayrı ayrı beraat etmesine talebini değerlendirerek, beraat kararı vermişti.

Mahkeme, emekli Binbaşı Levent Bektaş, Çağdaş Eğitim Vakfı eski başkanı Gülseven Yaşer, emekli Tuğamiral Şafak Yürekli’nin de aralarında olduğu 83 sanık hakkında, somut suç unsuruna rastlanmadığı, mühimmatların sanıklara ait olmadığı, Kadıköy’de ele geçirilen flash bellekteki detaylı değerlendirme notlarının sahte olduğu anlaşılarak, “suç işlemedikleri kanaatine varılmıştır” denilerek beraatlerine karar vermişti. Beraat kararlarına Başsavcılıkça itiraz edilmedi ve sanıkların beraat kararları geçtiğimiz ay kesinleşmişti.

Kaynak: www.hukukhaber.com.tr