Müvekkil Girişi

Şifremi Unuttum

Müvekkil Şifremi Unuttum

Doğrulama Kodu

HaberlerYargıda Yeni Dönem

FETÖ’den arındırılmaya çalışılan yargıda yeni dönem başlıyor. Adli ve idari yargı her yıl düzenli olarak hazırladığı faaliyet raporlarını ilgili birimlerle birlikte, Adalet Bakanlığı ve HSYK’ya sunacak.

FETÖ mensuplarından arındırılmaya çalışılan yargıda yeni dönem başlıyor. Artık adli ve idari yargı her yıl düzenli olarak faaliyet raporları hazırlayacak. Bu raporlar, ilgili birimlerle birlikte Adalet Bakanlığı, Hakimler ve savcılar Yüksek Kurulu'na da sunulacak. İlk derece, bölge adliye ve bölge idare mahkemeleri adalet komisyonları tarafından her yıl düzenli olarak hazırlanacak raporlardan ilki 2016'daki çalışmalara ilişkin olarak 2017 yılında verilecek.

Konuyla ilgili olarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ imzasıyla gönderilen genelgede, “Demokratik hukuk devletlerinde hesap verilebilirlik ve şeffaflık, kamu hizmetlerinin vazgeçilmez birer unsuru haline gelmiş olup, devlet organlarının işleyişinin ve yürütülen tüm hizmetlerin, kolayca anlaşılabilir ve açık bir şekilde kamuoyuna sunulmasını gerektirir" ifadesi kullanıldı.

HASSAS VURGULAR

Bakan Bozdağ'ın, genelgede, Anayasa'nın 138'nci maddesine atıf ile, “Hakimlerin görevlerinde bağımsız oldukları, anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdani kanaatlerine göre hüküm verdikleri hükmü yer almaktadır" demesi dikkat çekti. Özellikle FETÖ'nün yargıdaki uzantılarının, “abiler" olarak adlandırılan örgüt üyelerinden aldıkları talimatlar doğrultusunda dosyalara şekil verdikleri ortaya çıkmıştı. Bozdağ, Anayasa'nın 140'ncı maddesindeki “hakimler ve savcılar idari görevleri yönünden Adalet Bakanlığı'na bağlıdır" hükmüne de işaret etti. Gönderilen genelgede, hazırlanacak raporların içeriği ve zamanına dair de ayrıntılar yer aldı.

  

14.08.2016 


http://www.hukukmedeniyeti.org/haber/11080/yargida-yeni-donem/